Popis
kuchárska kniha zo svätého jura
Výnimočná kuchárska kniha o snúbení tradičných jedál v modernom prevedení so svätojurskými vínami a vinármi, kde nechýba ani naše vinárstvo.
Táto publikácia pochádza z kuchárskej dielne majstra – šéfkuchára Mariana Fraňa. Sú v nej zaznamenané degustačné večery s vinármi, kde v reštaurácii Vinohradnícka izba počas riadenej degustácie boli ku jednotlivým vínam párované jedlá. Každé víno má svoj náprotivok v podobe jedla, ktoré je k nemu dokonalo chuťovo prispôsobené. Načrite do tejto atraktívne spracovanej publikácie a zistíte, ako sa s tým majster kuchár popasoval. Tiež tu môžete nájsť príspevky od jednotlivých vinárov, čo sa týka ich gastronomického vkusu a kopec iných zaujímavostí.
Radosť vidieť a ešte väčšia ochutnať
Pozrite si zopár fotiek z tvorby majstra Fraňa http://www.vinohradnickaizba.sk/index.php/galeria
Môžete si ju zakúpiť aj na našom eshope
Ako kniha vznikla
Mesto Svätý Jur je historicky kráľovským mestom. Ako také má bohatú históriu, ktorá je zachytená na rôznych dokumentoch hlavne so zameraním na dejiny, kultúrne pamiatky a pod…. V súčastnosti je mesto vyhlásené za pamiatkovú rezerváciu. Každé mesto, ak sa chce rozvíjať, musí preto vedieť svoju históriu a vychádzať z nej. Mesto Svätý Jur sa za daným účelom rozhodlo vydať jedinečnú publikáciu venovanú tradičným už dávno zabudnutým receptom, ktoré naše mami a babky denno denne používali. Keďže sme vinárske mesto, tradičné ľudové recepty budú spestrené použitím svätojurských vín. Názov knihy je preto : “Na VÍNE je kuchár”